DONA SANGRE LA PLANA DONA SANGRE LA PLANA

TE INTERESA TE INTERESA

ESPACIO SEGURO ESPACIO SEGURO

HOSPITAL UNIVERSITARI DE LA PLANA · Carretera Vila-real a Borriana, km. 0,5 · 12540 · Vila-real

Telèfon Centraleta 964.399.775 · Telèfon Cita Prèvia Consultes Externes 964.399.776

 

 

DÍA VIH/SIDA DÍA VIH/SIDA

SESIÓN CLÍNICA SESIÓN CLÍNICA

Fórum de Discusión Acuerdos de Gestión 2019 Fórum de Discusión Acuerdos de Gestión 2019

CAMPAÑA DE VACUNACIÓN DE LA GRIPE CAMPAÑA DE VACUNACIÓN DE LA GRIPE

 

VACUNA'T                                              VACÚNATE

Noticias Noticias

« Atrás

Els pacients ingressats a l'Hospita de la Plana poden personalitzar el seu menú

 

La Plana i el General implanten l'elecció de menú en les menjars i sopars dels pacients ingressats

 

  • El Servici d'alimentació, en el que s'integren nutricionistes, ofereix cada dia dos opcions de primer i segon plat afavorint així una dieta personalitzada

     

    L'HospitalUniversitari de la Plana i l'Hospital General Universitari de Castelló permeten ja l'elecció de menú als pacients hospitalitzats, segons s'arreplega en el nou plec de contractació de la gestió integral del Servici d'Alimentació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

Així, els pacients hospitalitzats amb indicació de dieta basal poden triar cada dia el menú per a menjars i sopars de la jornada següent. En l'elecció, figuren dos opcions de primer plat, dos opcions de segon plat i dos opcions de postres tant per al menú del menjar com per al menú del sopar.

 

D'esta manera, el Servici d'Alimentació d'aquests hospitals, en els que s'integren nutricionistes, dissenya dos opcions de menú, dels quals un està compost per elaboracions menys condimentades i, per tant, de millor digestió, la qual cosa afavorix l'elecció personalitzada de la dieta.

 

Com a exemple d'elecció, en un menú de menjar es pot optar per fideuà i puré de carlota com a primers plats; emperador guisat i pit a la planxa, com a segons plats; i fruita o iogurt, com a postres. Quant al menú de sopar, es permet seleccionar espinacs amb ceba o puré de creïlla; pernilets de pollastre al forn o lluç a la planxa; i fruita o flam. A més, la dieta inclou l'opció de pa i amanida.

 

Humanització de l'assistència

L'elecció de menú únicament està disponible per a pacients amb indicació de dieta basal, és a dir, una dieta normal. La resta d'indicacions mèdiques, com a dietes blanes, triturats,... no estan previstos en l'elecció de menú. A més, el Servici d'Alimentació dels hospitals permeten també l'elecció de dietes especials com vegeterianas, veganas i altres.

L'elecció de menú afavorix la humanització de l'assistència sanitària, sobretot en aquells casos de llargues estades hospitalàries. L'oferta de menús està prevista en el nou concurs, adjudicat recentment.

Agenda Agenda

Fecha Tiempo Título Tipo Detalles  
Mostrando 0 resultados.